VreugdeVolZijn
Zorgboerderij

Wie wij Zijn
Joke (over zichzelf)


Na de apothekersassistentenopleiding en Warmonderhof (biologisch dynamische land- en tuinbouwschool) ben ik moeder geworden van 3 kinderen. Dit zette mij flink in beweging en riep vragen bij mij op over hoe de wereld in elkaar zit en wat mijn rol daarin is. Door het zoeken naar antwoorden kwam ik op het CICO (Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling) in Utrecht terecht. Deze vierjarige opleiding tot healer en reader heb ik op het IT (Intuïtieve Trainingen) in Zutphen afgemaakt (in 1998). Als aanvulling op mijn werk als reader heb ik de training voor het begeleiden van systeem- en familie-opstellingen in de praktijksituatie gedaan.

Het werken in mijn praktijk met mensen en de vragen die ze hebben is erg leuk en verrassend. Hierdoor blijf ik zelf nieuwsgierig naar onze mooie wereld met mooie mensen en hoe het allemaal werkt. Dit maakt ook dat ik door wil blijven leren. Ik deed al vrijwilligerswerk in de zorg voor verstandelijk gehandicapte mensen. Ik ben toen de opleiding S(ociaal) P(edagogisch) W(erk)-4 gaan doen en als vaste begeleidster gaan werken. Dit deed ik zowel in de woonsituatie als in de dagbesteding. Ik kreeg in 2010 de kans om mijn liefde voor de tuin te combineren met begeleiden van mensen in een grote moestuin en dit heeft nog steeds mijn passie.

Nu woon en werk ik op de Hof van Moeder Aarde in Neede en ga door met wat ik het liefst doe; begeleiden van mensen met een zorgvraag in de natuur met daarnaast de mogelijkheid voor degene die met persoonlijke ontwikkelingsvragen zitten te ondersteunen door middel van healing/reading/gesprek.


Yarko (over zichzelf)


Tijdens mijn studententijd ben ik gaan werken op Swetterhage, een woon- en leefgemeenschap van mensen met een (verstandelijke) beperking. Ik vond het geweldig om met cliënten van allerlei slag te mogen omgaan. In de zorg heb ik geleerd om mijzelf af te stemmen en dat het mij enorm veel voldoening geeft als ik op maat kan helpen.

Naast de zorg was ik een tijdlang actief in het onderwijs, als docent Maatschappijleer. Ook toen was ik geïnteresseerd in mensen met een zorgvraag. Vandaar dat ik terecht kwam op een cluster-4 school, met kinderen die gedragsproblemen vertoonden.

Omdat ik me graag inzet voor een duurzame wereld besloot ik naar de Franse Vogezen te verhuizen. Ik woonde en werkte op een ecologische camping. Het leven in de natuur beviel me uitstekend. Mijn vriendin en ik waren echter toe aan een nieuwe start en wilden dichter bij familie en vrienden wonen.

Het klikte met Hof van Moeder Aarde en ik vind het bijzonder leuk om samen met Joke de dagbesteding te mogen organiseren. Ik maak graag mensen blij, zeker mensen die wat steun kunnen gebruiken. Het is helemaal fantastisch dat we dat hier buiten in de natuur kunnen doen, op het terrein en door samen te werken in de moestuin.